Det er vel og bra å være optimist?

Utlendinger som kommer innom campus på Mekane Yesus Seminary om dagen reagerer på en diger tavle som forteller at her skal bygges Mekane Yesus University. Mesteparten av de nåværende bygninger skal rives og store kompleks skal bygges. Universitetet skal ha 8 fakulteter og det skal koste 1.8 milliarder Birr. I forbindelse med kirkens jubileum ble det også satt opp et monument som markerer grunnsteinen til dette. Du kan sikkert forstå at alle synes dette er å la optimismen gå litt vel langt. Dette var selvsagt også min første reaksjon, ikke minst på grunn av at jeg har hatt en finger borti byggingen av nokså mange av de nåværende bygningene.
Vi utlendinger sier ofte, våre etiopiske venner tror at det er bare å trykke på en knapp så kommer pengene. Det er nok så at mange er helt urealistiske, men på den andre side så er det vel ikke noe galt i å være optimist heller? De jeg har snakka med kommenterer dette omtrent slik: Vi vet godt at dette ikke kan bygges på en gang. Vi vet godt at det tar tid, men om vi vil nå et stort og høyt mål, så må vi starte et sted. Og for å bruke et sitat fra en helt annen sammenheng, ”Om du ikke vet hvor du skal så kommer du helt sikkert dit.”
Det er sikkert minste motstands veg, men jeg har kommet til at jeg holder med mine venner i ’at hvorfor skal ikke Mekane Yesus bygge universitet når kirker som er mye mindre gjør det?’ Jeg prøver heller å dempe optimismen litt ved å peke på at hele vegen må vi gå i takt med de resursene vi har. Og det gjelder ikke bare penger til å bygge, men ikke minst menneskelige resurser.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: