Nei, ikke condominiums ennå en gang!

Alle som leser ukeblader er glade i fortsettelsesfortellinger, så her kommer neste avsnitt.
I en av de to engelskspråklige avisene som jeg prøver å kjøpe hver søndag sto det et nytt stykke om dette mitt gjennomgangstema.
En rekke beboere i Lidetta – Tekle Haimanot strøket her i byen har levert inn protester mot at husa deres skal rives. Mange av dere som leser dette kjenner til hvilket område det er tale om. Det er en diger del av byen stort sett bestående av det som vi ville kalle rønner. Vi har selvsagt vært klar over at en dag måtte dette forsvinne. Nå er altså tanken at det skal bygges ’condos’ her. I følge avisen er det 6000 familier som bor her. De er blitt lovet første rett når boligblokkene er ferdige, men deres spørsmål er selvsagt: Hvor skal vi bo i mellomtiden? Og Hvordan skal vi klare å betale for de ferdige leiligheter?
I tillegg til det jeg har skrevet om denne saken tidligere så viser det seg at myndighetene har gjort et elendig informasjonsarbeide. Jeg hører stadig vekk om folk som etter at de har vunnet rett til å overta en leilighet forteller at de trodde at det var en gave. De kjente ikke til at de skulle betale både før de kunne flytte inn og siden hver måned inntil byggesummen er betalt.
Som nevnt så er det ikke noe å si på byggesummen i og for seg, problemet er bare at denne summen på ingen måte står i forhold til betalingsevnen til de aller fleste som ønsker seg slike leiligheter.
Naturlig nok prøver de som har kontakter å utnytte disse. Det er ganske tøft gang etter gang å se at det håpet de hadde om at en gammel venn skulle kunne hjelpe, forsvinner og dør. Når de ser hva vi har og hører om forholdene vi lever under i Norge, ja så vet jeg ikke om de tror på mine forklaringer om at jeg ikke har mulighet til å kunne hjelpe.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: