Fest i Awasa

Sist helg blåste vi i alle plikter, fredag ettermiddag fikk vi hike med Karsan (Karen Elisabeth) Wittersø til Awasa. For meg var det første turen ut av Addis denne gangen. Det er ikke mulig å overse at nybygging på ingen måte er begrensa til hovedstaden. Det er nok ikke lenge før det er en sammenhengende by helt til Modjo, 70 km sørover. Industrianlegg og ikke minst de mange rose-, frukt- og grønnsak gartnerier med en utrolig mengde drivhus imponerer. Håper bare at det ikke går for hardt ut over grunnvann-nivået og at graden av forurensning fra bruk av gjødsel og plantevern¬midler er mindre enn mange frykter. Vi kjøpte med oss et par kurver jordbær og de smakte helt som norske.
På NLM sin Ferieplass er det alltid trivelig å være. Godt med fugler og også apekatter. Flere av husa er shina opp. Vi møtte en dugnadsgjeng fra Norge på misjonsforeningens basar sist torsdag. Slikt hjelper godt til i trange budget tider.
Fredag kveld ble vi bedt til Mariann og Jens (Espeland), de har bodd på Tabor noen uker. Han har undervist på bibelskolen og den nyoppretta misjonsskolen. I tillegg til god mat fikk ble vi oppdatert ang. Tabornytt. Sigurd (Grindheim) som har hatt to 10 ukers undervisningsblokker dette året, en blokk på EGST og en på Tabor var også kveldsmatgjest og kunne legge til av sine erfaringer.
For en som har vært med hele tiden siden vi (EECMY) fikk Tabor tilbake fra staten så er det bare helt utrolig det som har skjedd. På highschool (videregående) har en nå over 600 elever. Ved siste eksamen, 12 klasse, var det en som ble utvist på grunn av fusk mens alle de andre fikk så gode karakterer at de klarte kravet til universitetsstudier. På grunn av de gode resultat er det konkuranse både om elevplasser og om å få lærerjobb. Bibelskolen som gir ett års undervisning til de som har tatt første året lokalt er det ca. 25 elever og det samme antallet har de på den nye ”misjonsskolen”. Dette er planlagt på samme nivå som diploma i teologi, tre år, men med spesiell innretting på arbeid i unådde områder.
Vi møtte selvsagt også rektor Anders (Dalane). Han er selvsagt glad over den gode utviklingen og håper at mange ser oppgaven i å hjelpe til med stipendmidler slik at de som selv ikke har økonomisk mulighet kan få komme inn på skolen, for det som er det fine med Tabor nå er jo at skolen klarer seg på de skolepenger elevene betaler. De fleste av dere vil vite at dette er temmelig nytt i kirkesammenheng.
Lørdags formiddag brukte vil til å forberede oss på den store festen vi var kommet for å delta i. Marit hadde lovet å pynte kake og jeg lovet ikke å gå i vegen. Kl. 17 satte vi kursen for Injori hotell i Awasa, på folkemunne Awasa Sheraton. Her var det duka til dobbel syttiårsdag. Kjell Wittersø og Ella Einarsen med familie og venner. Stor stas og stormende jubel. Og det som jeg og slike som meg setter aller mest pris på, nydelig mat.
Etter kulinariske høydepunkt på hotellet satte vi kursen for ”Klubbhuset” på Ferieplassen. Her fortsatte festen med program forberedt av Gunn Eline (Einarsen-Birkeland) og Karsan og Magnhild Kjellsdøttrer. Her var det hilsener fra inn- og u(t)-land samt kaffe og kaker i mengder.
Søndagen måtte vi desverre bruke på bussen tilbake til Addis, men også det gikk veldig bra. Bussen var selvsagt slitt og trang men sjåføren kunne sine saker. Vi nådde Makanissa i 16 tida og som det het i gamle dager, ”vi var alle samde om at vi hadde hatt ein triveleg tur.”

PS
Noen har etterlyst de bildene som jeg har nevnt. Tove og andre er spent på Marits hårfarge. Men så langt har min Internettkraft ikke latt meg få bilder på plass. Men selv om fargen på originalen taper seg dag for dag, så har jeg dokumentasjon på vårt digitale kamera, så de som er heldige skal en gang få se.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: