EXAMENSFEST I MY SISTERS

I går var det en stor dag i My Sisters sammenhengen. 19 kvinner hadde gjennomført det årlige yrkesretta kurset som de nå har arrangert i over 10 år. Dette kurset har etter hvert utvikla seg til å bli et kurs som utdanner kvinner til å få stillinger som assistenter i barnehager, barnehjem, førskoler osv.  På timeplanen finner vi emner som: Barnepsykologi, barns utvikling, helse og hygiene, forming, engelsk etc. Utdannelsen er blitt populær for inntil nå har alle som har gått igjennom kurset fått gode stillinger.

Det flotte med dette kurset er at elevene stort sett hører til My Sisters klienter. Det er enslige mødre som tidligere fikk hjelp fra sponsorprogrammet tll å holde seg i live, som hadde barn i en av barnehagene for å kunne få søke det arbeid som fantes og som i det hele var understøtta og avhengige. Men nå etter at de har fått hjelp til å ta dette ett årige kurset så er de kommet i en situasjon at de kan klare seg selv. Det er rett og slett hjelp til selvhjelp.

For Marit og de andre som arbeider i My Sisters er denne skolen noe de med stolthet og glede kan trekke fram. Av og til møter de jo folk som mener at de bare syr puter under armene på folk og gjør dem støtteavhengige, da er det godt å kunne ha et slikt prosjekt å vise til.

At de lokale myndigheter har sett det samme, møter opp på eksamensfester  og med begeistring taler vel om hva de gjør skader selvsagt ikke. At de også ønsker at My Sisters skal utvikle og utvide dette kurset til å få College status tar de med stor ro. De kjenner sine mål  og sine muligheter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: